Društvo

Garmin golf takmičenje i izložba Đorđa Živaljevića na Luštici

lusticagolf1009
G
armin golf takmičenje i postavka fotografija pod nazivom „Elementi kruga“ crnogorskog fotografa Đorđa Živaljevića biće upriličeni na golf vježbalištu Luštica Bej, danas od 17 časova.

Garmin golf takmičenje i izložba Đorđa Živaljevića na Luštici
Portal AnalitikaIzvor

Golferi će se nadmetati za prvo, drugo i treće mjesto, a biće dodijeljena i specijalna nagrada za najbolju takmičarku. Od pokrovitelja takmičenja, kompanije Una Montenegro, najbolji golfer će dobiti profesionalni golferski sat „Garmin Approach S3“, drugo mjesto će biti nagarđeno vaučerom „Henri Lloyd” vrijednosti 50 eura dok će trećeplasirani takmičar dobiti „Cressi“ masku za ronjenje. Specijalna nagrada za najboljeg ženskog takmičara je kačket poznatog brenda garderobe za jedrenje „Henri Lloyd“.

Pokrovitelj golf takmičenja, tivatska kompanija Una Montenegro, vlasnik je maloprodajnih objekata „Sipa“ i uvoznik nautičke i opreme za ronjenje i lov i ribolov.

Postavku fotografa Đorđa Živaljevića čini 15 radova čije je snimanje trajalo devet mjeseci.

djordjeZivvv

Polazeći od čisto istraživačkog motiva sa ciljem svođenja oblika ženskog tijela na njegovu suštinu, autor se trudio da mu oduzme ženstvenost i erotiku, eksperimentišući sa mogućim formama koje teže bijegu od ubičajenog prikazivanja ženskog tijela. Kroz taj proces, došao je do izabrane serije fotografija nagih djelova tijela, koji odišu dinamikom i svedenošću.

Živaljević je izlagao u Podgorici, Budvi, Beogradu i Čačku. Dobitnik je nagrada „Najbolji kadar“ na Beogradskom filmskom festivalu 2007, na modnoj manifestaciji „Montenegro fashion awards“ dva puta je biran za modnog fotografa godine, a 2010. godine je osvojio prvo mjesto na konkursu francuskog časopisa „Photo“.

 

Portal Analitika