Društvo

Pobjedine mašine već u zalogu Media Nea

pobjedaoko0909
S
tečajni upravnik Pobjede, Mladen Marković, kazao je na prvom sastanku povjerilaca, koji je održan juče u Privrednom sudu, da je do sada stiglo preko 230 prijava za naplatu potraživanja.

Pobjedine mašine već u zalogu Media Nea
Portal AnalitikaIzvor

Marković je, kako su objavile današnje Vijesti, objasnio da je Media Nea izvršni povjerilac koji je prijavio 280 hiljada prethodno avansno uplaćenih, i da ta firma ima zalog nad mašinama koje se nalaze u Pobjedi

Kompanija Media Nea, koja je u skoro stoprocentnom vlasništvu grčkog biznismena Petrosa Statisa, vjerovatno će preuzeti Pobjedu na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji. Ova firma u Pobjedi štampa svoj list Dnevne novine.

Ukupna prijavljena potraživanja povjerilaca Novinsko izdavačkog preduzeća (NIP) Pobjeda, u koje je stečaj uveden polovinom avgusta, iznose oko 8,54 miliona eura.

Kako je ranije objavljeno, najveće potraživanje prijavilo je Ministarstvo finansija u iznosu od 5,7 miliona eura, koje se odnosi na kredite kod Erste i Societe Generale Montenegro banke.

Poreska uprava je prijavila 1,57 miliona eura, kompanija Signal 62,52 hiljade eura, a Uprava carina 58,81 hiljadu eura.

Zeković Sreten je prijavio potraživanje u iznosu od 41,5 hiljadu eura, a Security guard Montenegro 25 hiljada eura.

U ponedelja k je istekao produženi rok za prijavljivanje radnika za otpremnine za koje se do sad prijavilo 50 radnika. Zavisno od godina staža otpremnine će iznositi od pet do 15 hiljada eura.

Portal Analitika