Društvo

PEJOVIĆ: MA preveze 40 odsto putnika koji dolaze u Crnu Goru

2204pejovicdali
U
mjesto sa dosadašnjih šest, "Montenegroaerlajns” narednu turističku sezonu dočekaće sa sedam aviona, najavila je predsjednica borda direktora kompanije Daliborka Pejović.

PEJOVIĆ: MA preveze 40 odsto putnika koji dolaze u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Pejović je za Radio Crne Gore kazala i da se u Vladi ne odustaje od ideje o privatizaciji naše nacionalne avio-kompanije, te da se traži model koji će biti definisan u odnosu na ponude i njihovu ozbiljnost .

,,Ima zainteresovanih potencijalnih investitora koji bi u paketu željeli uložiti i u ,,Aerodrome Crne Gore“ i u ,,Montenegroaerlajns“ kao jedinstven sistem, a politika Vlade će, u konačnom, opredijeliti koncept privatizacije, objasnila je Pejović.

,,Ne postoji institucija ili sistem sa kojim ,,Montenegroaerlajns“ nema unaprijed dogovoren aranžman plaćanja obaveza i dinamiku, i to na sreću servisiramo bez dana zakašnjenja“, kaže predsjednica borda direktora kompanije Daliborka Pejović.

Govoreći o ranijem dugu, koji je prema nalazu DRI 68 miliona, Pejović ističe da sadašnji bord direktora, na čijem je čelu, neće voditi nikakve istrage, ni eksterne niti interne .

,,Za nas ne postoje krivci, postoje problemi koji će, nadamo se, iskorigovati dostašnje poslovanje i naravno nastavićemo i dalje kao što to redovno radimo, da radimo svoj posao“, pojašnjava Pejović.

I pored jake konkurencije na tržištu, ,,Montenegroaerlajns“ prevozi 40 odsto ukupnog broja putnika koji dolaze u Crnu Goru. U cilju unaprjeđenja avio-mreže i osvajanja novih tržišta naša nacionalna kompanija otvaraće nove linije. Uskoro će biti otvorena nova linija prema Zagrebu, najavila je Pejović.

,,Napravili smo jako dobar aranžman koji smo ovih dana uputili prema Vladi na konačno odobrenje, a koji bi podrazumijevao ne samo taj avio -pravac, nego da eventualno ,,Montenegroaerlajns“ saobraća od Zagreba prema destinacijama u Zapadnoj Evropi , najdirektnije prema Kopenhagenu, a onda i prema drugim gradovima“, najavila je Pejović gostujući u Mozaiku Radija Crne Gore.

(rtcg.me)

 

 

Portal Analitika