Društvo

Hip-hop umjetnici iz SAD promovišu inkluziju i toleranciju kroz rad sa mladima

0909hiphop
P
rogram “Next Level”, koji finansira Biro Stejt dipartmenta za obrazovanje i kulturu, u saradnji sa Odsjekom za muziku Univerziteta Sjeverna Karolina, koristi hip-hop kao način da se podstakne interkulturalno umetničko izražavanje i razmjena iskustava i znanja u različitim zajednicama širom svijeta. Program promoviše međusobno razumijevanje i prevazilaženje konflikata i daje podršku profesionalnom razvoju umjetnika.

Hip-hop umjetnici iz SAD promovišu inkluziju i toleranciju kroz rad sa mladima
Portal AnalitikaIzvor

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, zajedno sa lokalnim partnerima - Forumom MNE, Centrom za romske inicijative, NVO Alternativna kultura i  plesnim klubom “Matrix” - sa ponosom predstavlja program “Next Level” u Crnoj Gori 10. i 11. septembra.  Tim programa “Next Level” koji će doći u Crnu Goru čine Dj Plain View (bitmejker), Mahogany Jones (MC), Marc Mista B (DJ), Deena “Snapshot” Clemente i Wandee ”Wandeepop” Candelario (plesačice). Timu će se pridružiti i menadžer Paul Rockower, kamerman Jennifer Blair i programski direktor Mark Katz.

Tim će sprovesti dvije hip-hop radionice u Crnoj Gori. Oni će 10. septembra posjetiti OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” na Koniku gdje će, između ostalog, raditi sa djecom iz romske i egipćanske zajednice. Tim će 11. septembra sprovesti i radionicu sa članovima plesnog kluba “Matrix” u Nikšiću. Na kraju, tim programa “Next Level” imaće javno izvođenje u muzičkoj školi “Dara Čokorilo” u Nikšiću 11. septembra u 19 časova.

Foto: nextlevel-usa.org

Portal Analitika