Kultura

Večeras izložba "Nevidljiva" Ivane Smiljanić u Perjaničkom domu

0909smiljanic
U
Perjaničkom domu večeras u 20 sati biće otvorena samostalna izložba Ivane Smiljanić pod nazivom „Nevidljiva“. Izložbu čini ambijentalna postavka sačinjena od zidnih crteža i zvuka.

Večeras izložba "Nevidljiva" Ivane Smiljanić u Perjaničkom domu
Portal AnalitikaIzvor

Ivana Smiljanić je vizuelna umjetnica, performerka i plesačica. Koristeći različite medije i resurse sopstvenogtijela, umjetnica preispituje i problematizuje iskustva/pojave/probleme sa kojima se susrijeće kao žena, kao umjetnica i kao građanka.

Diplomirala je 2005. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i magistrirala na istom 2009. godine.

Dobitnica je Nagrade Henkel Art Award za Srbiju u 2011. godini i Nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2009. godinu. Njeni radovi u dio Kolekcije Telenor. Realizovala je 16 samostalnih izložbi i performansa i više od pedeset puta izlagala na grupnim izložbama i festivalima u zemlji i inostranstvu. Živi u Beogradu.

Na otvaranju izložbe će biti upriličen razgovor sa psihološkinjom Vericom Mirović i aktivistkinjom za prava žena i izvršnom direktorkom Centra za ženska prava, Majom Raičević.

A sjutra u 13 časova Ivana Smiljanić će u okviru ciklusa „Artist talk“ u Perjaničkom domu održati prezentaciju svog rada.

Organizator izložbe je Centar savremene umjetnosti Crne Gore. Izložba se može pogledati narednih 15 dana.

 

Portal Analitika