Abiznis

MIPA predstavila investicione potencijale Crne Gore u Japanu

0909mipa
D
elegacija Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija predstavila je investicione potencijale Crne Gore u japanskoj prefekturi Hjogo, u lučkom gradu Kobeu.

MIPA predstavila investicione potencijale Crne Gore u Japanu
Portal AnalitikaIzvor

 

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici japanskih kompanija iz Kjota i Osake, takođe delegacije agencija za promociju stranih investicija i investicionih odbora 13 zemalja iz Evrope, Južne Amerike i Azije.

Agencija ima za cilj povećanje priliva SDI iz azijskih zemalja, prvenstveno Japana. Tradicija, tehnologija i biznis etika japanskih korporacija umnogome mogu doprinijeti bržem ekonomskom rastu Crne Gore. Agencija je prepoznala usmjerenost japanskih kompanija na proizvodni sektor, te dugoročni karakter japanskih investicija na svim poljima. Osnaženje proizvodnog sektora Crne Gore jedan je od osnovnih preduslova za povećanje životnog standarda njenih građana, a to se, intenziviranjem saradnje i razmjenom iskustava sa japanskim kompanijama može dostići.

Sledeći korak koji će Agencija preduzeti je povezivanje privrednika iz Crne Gore sa zainteresovanim kompanijama iz Japana u okviru određenih privrednih grana.

Portal Analitika