Društvo

Održan “Veliki saobraćajni čas” namijenjen djeci osnovnih škola

sabracajnicasoko
P
rve aktivnosti ALFA Centra u kampanji “Bezbjedno do skole!” čiji je inicijator misija OEBS u Crnoj Gori održane su u Nikšiću i Danilovgradu, saopšteno je iz NVO Alfa centar.

Održan “Veliki saobraćajni čas” namijenjen djeci osnovnih škola
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo da je glavni cilj kampanje je da usmjeri pažnju na važnost bezbjednosti djece u sabraćaju, naročito đaka prvaka, djece u nižim razredima i predškolske djece, kroz podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju o tome, a ciljnu grupa čine svi učesnici u saobraćaju.

Edukativni hepening pod nazivom “Veliki saobraćajni čas” namijenjen djeci osnovnih škola bila je prilika da se najmlađi učesnici u saobraćaju upoznaju sa osnovnim pravilima kretanja i ponašanja u saobraćaju.

„Nakon uvodnog predavanja pripadnika Saobraćajne policije iz Nikšića i Danilovgrada, Radoja Pićurića, Vladimira Ivanovića i Gorana Djurđevca najmlađi su učestvovali na likovnom takmičenju “Saobraćaj u mom gradu” i osvojili vrijedne nagrade koje je obezbijedila kompanija “Uno”“, saopšteno je iz ALFA centra.

Tehnički zbor specijalnih vozila Policije, Vojske Crne Gore, Službe zaštite i spašavanja, Bolnice Nikšić izazvao je najveće interesovanje najlmlađih.

Oni su se upoznali sa namjenom specijalnih vozila, kao i načinom upotrebe i razlikom među zvučnim signalima vozila (rotaciona svijetla, sredstva veze i ostala tehnička oprema).

U zabavnom dijelu programa učestvovali su KUD “Korak” i “Matrix”, dok je djecu zabavljao nikšićki dječiji zabavljač Mića.

Pored organizacije Velikog saobraćajnog časa, u narednom periodu biće organizovana i predavanja na temu bezbjednosti u saobraćaju učenicima završnih razreda osnovnih škola u osam opština, koje će ALFA Centar održati u saradnji sa Upravom policije.

Portal Analitika