Društvo

Priveden zbog nasilja u porodici i posjedovanja eksploziva

ekspolzivvvkovk
S
lužbenici Uprave policije su oduzeli veću količinu eksploziva, kapisli i detonirajućeg štapina od D.R. (56) iz Danilovgrada.

Priveden zbog nasilja u porodici i posjedovanja eksploziva
Portal AnalitikaIzvor

“Oduzeto je 111 komada privrednog eksploziva FI 28 mm, 24 komada polovina pakovanja privrednog eksploziva FI 28 mm, 36 komada električnih kapisli, oko 150 metara detonirajućeg štapina i mašinicu za paljenje mina“, navodi se u saopštenju UP.

Prethodno je S.R. službenicima OB Danilovgrad prijavila svog supruga, D.R, za nasilje u porodici, zato što je, kako je kazala, fizički nasrnuo na nju.

„Policijski službenici su postupili po prijavi i od D.R. uzeli izjavu na navedene okolnosti. Tokom obrade ovog predmeta, došlo se do saznanja da D.R. u porodičnoj kući, koja se nalazi u jednom selu u Opštini Danilovgrad, drži veću količinu eksploziva i druge nedozvoljene materije, koje je D.R. potom, kada su mu predočena ova saznanja, predao policijskim službenicima“, navode iz UP.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivična djela.

D. R je uz krivičnu prijavu, priveden ZODT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeti eksploziv, kapisle i ostale nedozvoljene materije će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika