Abiznis

MIPA otvara predstavništvo za Bliski istok

0709mipa
A
gencija Crne Gore za promocije stranih investicija će 14. septembra svečano otvoriti predstavništvo za Bliski istok u glavnom gradu Jordana, Amanu. Otvaranje kancelarija će biti u hotelu Le Meridien u Amanu 11 sati i 30 minuta, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

MIPA otvara predstavništvo za Bliski istok
Portal AnalitikaIzvor

Kancelarija će promovisati investicione potencijale Crne Gore na Bliskom istoku je plod saradnje MIPA-e i naftnog fonda Al Qamar iz Jordana, koji je i finansijski podržao otvaranje i finansiranje predstavništva. Ovaj događaj rezultat je intenzivne saradnje između dvije organizacije, koje zajedno rade na realizaciji investicionih projekata u Crnoj Gori.

Otvaranju će prisustvovati veliki broj zvaničnika Jordana, a takođe i svi veći mediji iz Jordana.

„Kancelarija će predstavljati mjesto na kome će potencijalni investitori sa Bliskog Istoka moći da se upoznaju sa Crnom Gorom, njenom ekonomijom i svim investicionim prednostima koje pruža. Investitorima i zainteresovanim kompanijama pružiće se prilika da sve potrebne informacije o Crnoj Gori dobiju od predstavnika u kancelarijama MIPA-e“, navodi se u saopštenju.

U predstavništvu će biti zaposlene tri osobe koje će biti na raspolaganju za sve inforamcije o našoj državi.

Direktor Agencije Miloš Jovanović je potpisao Ugovor o Saradnji sa direktorom Investicionog Borda Jordana Avni Al Rušudom u maju ove godine.

''Mislim da je ovo odlična prilika za produbljivanje relacija sa Bliskim istokom. Poznato je da najveće i najprofitabilnije kompanije razvijaju svoje poslovne operacije u ovim zemljama. Do kraja ove godine očekujemo uspostavljanje ozbiljnog partnerskog odnosa sa velikim kompanijama u turizmu, poljoprivredi i obnovljivim izvorima energije. Koristim ovu priliku da zahvalim naftnom fondu Al Qamer, koji nam je pomogao u realizaciji poduhvata. Riječ je o naftnom fondu koji je zainteresovan za realizaciju projekta IT grada u Crnoj Gori'', zaključio je Jovanović.

 

 

Portal Analitika