Društvo

Kako da pobijedite konstantan umor?

0609umor
N
ije stvar samo u spavanju, već treba raditi stvari polako, koncentrisano, pa će se manje energije potrošiti, piše portal Lovesensa.rs.

Kako da pobijedite konstantan umor?
Portal AnalitikaIzvor

Izuzev dovoljno noćnog sna i popodnevnih drijemki kada osjetite potrebu za to, postoji još nekoliko načina da se odmorite i pobijedite konstantan umor.

Čuveni zen bloger, Leo Babauta, daje niz savjeta kako da sve što radite bude prožeto energijom, pa će se i umor smanjiti.

Bavite se poslom koji u vama budi inspiraciju: Ako ste uzbuđeni zbog onog što radite, uvijek ćete imati dovoljno energije. Sa druge strane, usporiće vas sve ono što vam je dosadno.

Radite sa zanimljivim ljudima: Ljudi koji su zadovoljni svojim poslom i koji ga obavljaju strastveno imaju moć da inspirišu sve oko sebe. Nevjerovatno je dobar osjećaj sarađivati sa onima kojima je stalo do onog čime se bave.

Budite manje zauzeti: Previše smo zauzeti ovih dana. Smanjite obaveze, pravite češće pauze i dozvolite sebi sporiji tempo. Vaš organizam će vam biti zahvalan.

Koncentrišite se: Kada radite više stvari odjednom, to je kao da mentalno žonglirate, ali morate da budete svjesni da postoji ograničen broj stvari koje možete uspješno da uradite u roku od jednog dana. Obavljajte jednu po jednu obavezu tako da svakoj možete da posvetite u potpunosti. Tako ćete biti brži i efikasniji i manje ćete se umarati.

Izvor: lovesensa.rs; foto: b92.net

 

 

Portal Analitika