Abiznis

Pejović uplaćuje 1,5 miliona eura za Preradu u dvije rate

2107pejovicperisicok
S
tečajna uprava Prerade, pogona Kombinata aluminijuma KAP, i nikšićka kompanija Uniprom potpisali su juče ugovor o kupoprodaji dijela imovine preduzeća.

Pejović uplaćuje 1,5 miliona eura za Preradu u dvije rate
Portal AnalitikaIzvor

Stečajni upravnik, Zoran Janković, kazao je agenciji Mina biznis da je ugovorom definisano da se kupoprodajna cijena od 1,5 miliona eura plati u dva dijela.

„Prvi dio se uplaćuje u roku od 45 dana, a drugi dio kada obezbijedimo da navedeni objekti imaju pristup javnoj saobraćajnici. Taj rok ne može biti duži od 180 dana“, objasnio je Janković.

Ukoliko se u tom roku ne obezbijede navedeni uslovi, raskida se ugovor i ponovo se objavljuje oglas.

Kompanija Uniprom, biznismena Veselina Pejovića ponudila je 1,5 miliona eura za Fabriku valjaonice sa livnicom trake, gdje spadaju građevinski objekti sa zemljištem i pripadajućom infrastrukturom i opremom za proizvodnju livene aluminijumske trake i tečnog metala i Valjački stan za proizvodnju hladnovaljane aluminijumske trake sa pripadajućom opremom.

Stečajna uprava Prerade raspisala je početkom decembra tender za prodaju imovine po cijeni od 15,25 miliona eura. Na tenderu je prihvaćena i ponuda kompanije Politropus Alternative iz Tivta, od 1,9 miliona eura za Fabriku za preradu aluminijuma. Za Fabriku felgi za bicikla Ubli ponuđeno je 100 hiljada eura, a za Fabriku tapeta u Beranama pet hiljada eura.

Portal Analitika