Društvo

Zaplijenjen skank - jedno lice lišeno slobode

hapsiok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Grupe za suzbijanje droge Podgorica su, 02. septembra 2014. godine, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica – Stanice za javni red i mir, lišili slobode i podnijeli krivičnu prijavu protiv S.G. (19) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Zaplijenjen skank - jedno lice lišeno slobode
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Centra bezbjednosti Podgorica – Stanice za javni red i mir su, 02. septembra 2014. godine, raspolažući operativnim saznanjima i postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija lociranih u naselju Vrela Ribnička u Podgorici koji koristi S.G.

Prilikom pretresa pronađeno je 19 ručno pravljenih zamotuljaka od aluminijumske folije koja su sadržala materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

O pronalasku materije za koju se sumnja da je skank obaviješteni su službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica koji su izašli na lice mjesta i izuzeli pomenutu materiju koja će biti poslata u Forenzički centar gdje će vještačenjem biti utvrđena precizna količina i svojstva materije.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

S.G. je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio pomenuto krivično djelo.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.G. namjeravao da pakovanja sa materijom za koju se sumnja da je opojna droga skank stavi u dalji promet o čemu svjedoči i broj pronađenih pakovanja, ali je u tome osujećen od strane policijskih službenika.

Nakon lišenja slobode S.G. je, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika