Abiznis

(VIDEO) ĐURANOVIĆ: Pola miliona eura za gradnju nove ulice

0509djuranovicok
P
okrenuta je još jedna značajna investicija u Opštini Danilovgrad- put koji se radi preko Sekulića koštaće preko 500.000 eura. S obzirom da smo ranije završili put Ostrog - Ždrebaonik, koji je koštao oko četiri milona eura, ispostavilo se da je ovo usko grlo za ulazak u grad, izjavio je predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

(VIDEO) ĐURANOVIĆ: Pola miliona eura za gradnju nove ulice
Portal AnalitikaIzvor

-Zahvalni smo Direkciji javnih radova, sa kojom partnerski sprovodimo ovaj projekat. Prva faza pua je završena, od mlinova u Spužu do Pričelja, u šta je investirano oko 120.000 eura. Početkom iduće godine ćemo asfaltirati tu dionicu. Bitno je pomenuti i sanaciju mosta na Dobrom Polju, za koji je uvaženi profesor Ulićević besplatno uradio projekat ,na čemu mu se specijalno zahvaljujem. Moramo brzo sanirati taj most koji je izuzetno značajan za našu Opštinu. Dakle, nastavljamo sa investicionim projektima i praktično nijesmo ni prekidali sa velikim investicijama u našem gradu- kazao je Đuranović.

Direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković istakao je da institucija na čijem je čelu nastavlja sa realizacijom kapitalnog budžeta za 2014. u danilovgradskoj opštini.

-Danas smo u radnoj posjeti Opštini Danilovgrad. Sa lokalnom upravom imamo izuzetnu saradnju. Za ovaj projekat je urađena projektna doklumentacija, izabran izvođač radova "Tehnoput" i radovi su počeli krajem avgusta. Radi se o projektu ugovorenom na 430.000 eura. Kada se završi ulica, koja će postati gradska, imaće dužinu od oko 850 metara, dvije saobraćajne trake od po tri metra, trotoar, odovodnjavanje i rasvjetu. Očekujemo da ćemo ispoštovati ugovoreni rok gradnje od četiri mjeseca, što znači da bi put najkasnije bio otvoren pred Novu godinu. Što se tiče ostalih projekata, nastavljena je modernizacija lokalnih puteva- 2,5 kilometra je tokom proljeća završeno u danilovgradskoj opštini. Ovih dana se završava prva faza puta od mlinova do Brestvice. Završeni su svi grubi radovi, instalacije, nasipi i tamponiranje puta. Projekat je vrijedan oko 130.000 eura, a asfaltiranje je planirano za početak naredne godine- naveo je Živković.

On napomenuo da je u toku javni tender vezano za revitalizaciju jezera Ponikvica.

-Vrijednost tog posla je nešto preko 50.000 eura. Očekujem da ćemo najkasnije za mjesec potpisati ugovor I da će posao biti završen u ugovorenim rokovima. Prije dva dana sam obišao radove na gradnji Kuće meda, takođe u Opštini Danilovgrad, projekta vrijednog preko 450.000 eura. Tamo poslovi idu dosta dobro i očekujemo da će projekat biti završen do kraja godine. Vlada će kroz kapitalni budžet, posredstvom Direkcije javnih radova, do kraja tekuće godine realizovati investicije u Opštini Danilovgrad u ukupnoj vrijendosti od 1,1 milion eura- precizirao je Živković.

 

 

 

Portal Analitika