Društvo

Počela naplata parkinga u Porto Montenegru

0409portomontenegro
U
Porto Montenegru su odlučili da ukinu privilegiju besplatnog korišćenja nekoliko stotina parking mjesta u kompleksu marine, pa sada svi koji automobilom dolaze u Porto, a nijesu vlasnici stanova ili klijenti marine, moraju platiti parking, prenosi Radio Tivat.

Počela naplata parkinga u Porto Montenegru
Portal AnalitikaIzvor

Sat košta 1,5 eura, aprvih petnaest minuta korišćenja parkinga se ne naplaćuje. Čitav sistem naplate Porto Montenegro je uveo u konsultaciji sa opštinom Tivat.

Portparol tivatskog nautičkog centra Danilo Kalezić kaže da su u proteklom periodu često bili izloženi raznim zloupotrebama činjenice da je parkiranje bilo besplatno

"Mnogi građani koristili su priliku da na našim parkinzima i po desetak dana ostave svoj automobil, a da oni u međuvremenu negdje otputuju, znajući da će im kola biti na sigurnom. Imali smo i slučajeva da se čak organizovano ovdje prodaju automobili koji su parkirani u marini. Bilo je slučajeva da se na parkiralištima, sa istaknutim natpisima o broju telefona koga treba pozvati, ostavljaju i automobili koji se iznajmljuju preko neregistrovanih pružalaca rent-a –kar usluga", kaže Kalezić.

Osim zaposlenih koji rade u kompleksu Porto Montenegra, naplata parkiranja ne važi ni za vlansike stanova i klijente marine, a parking neće platiti ni svi posjetioci koji u nekom od brojnih ugostiteljskih lokala i trgovina u Porto Montenegru, naprave račun od najmanje 15 eura.

Izvor: cdm.me
Foto: montenegro.travel

Portal Analitika