Društvo

UP: Uhapšene dvije osobe u Crnoj Gori i Srbiji

3policijaskicaok
S
rpska policija, po potjernici podgoričkog Interpola, uhapsila je J.K. (29) iz Podgorice, dok je naša policija po potjernici Interpola Beograd uhapsili srpskog državljanina I.B. (25), saopšteno je iz Uprave policije.

UP: Uhapšene dvije osobe u Crnoj Gori i Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

Srpska policija je 01. septembra ove godine uhapsila J.K. (29) iz Podgorice. To lice se potražuje zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Policija vjeruje da je J.K. u decembru 2013. godine u Zeti pokušao da liši života R.D. na način što je u njegovom pravcu iz pištolja ispalio četiri metka, koji su pogodili oštećenog nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Policija Crne Gore je dan ranije, 31. avgusta 2014. godine, na graničnom prelazu Šćepan Polje, prilikom ulaska na našu teritoriju, uhapsila I.B. (25), rođenog u Loznici, državljanina Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. To lice se potražuje zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Osnovnim sudom u Šapcu, zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. I.B. je priveden sudiji za istragu Višeg suda iz Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Slijede kontakti nadležnih organa dvije države radi izručenja pomenutih lica.

Portal Analitika