Društvo

Opština Plužine obezbijedila knjige za đake prvake

0309pluzine
O
pština Plužine obezbijedila je knjige, torbe i pribor, u vrijednosti od 120 eura po učeniku, za đake prvake u osnovnim školama.

Opština Plužine obezbijedila knjige za đake prvake
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) u Plužinama, lokalna uprava u tom gradu obradovala je đake prvake u osnovnim školama u Plužinama, Stabnima i Breznima i u područnim odjeljenjima u Goransku, Dubljevićima, Bezuju, Smriječnu, Mratinju i Rudinicama.

Iz SNP-a su podsjetili da je Opština i ranijih godina obezbijeđivala komplete udžbenika za učenike prvog razreda.

„Takođe podsjećamo da je od školske 2010/2011 godine Skupština Opštine Plužine za učenike generacije ustanovila nagradu „Branko-Bane Blagojević“. Ove godine diplomu i novčanu nagradu u vrijednosti od 600 EUR dobio je Ivan Doderović, učenik IV razreda Gimnazije“, kaže se u saopštenju plužinskog SNP-a.

Kako su naveli, Odlukom Skupštine Opštine o dodjeli stipendija iz 2006. godine, Opština Plužine stipendira redovne studente sa svoje teritorije, sa prosječnom ocjenom iznad osam.

„Ove školske godine, 15 studenata su korisnici stipendije, a sredstva za stipendiranje opredjeljuju se godišnjim budžetom“, kazali su iz plužinskog SNP-a.

Skupština Opštine je, kako su dodali, prošle godine donijela Odluku o obavljanju i finansiranju pripravničkog staža završenih visokoškolaca.

(Mina)

Portal Analitika