Društvo

Tužiteljka Romina Vlahović vraćena na posao

0309rominavlahovicok
N
akon ukidanja presude kojom je proglašena krivom za krađu pomade u "Kozmetiks marketu" i pošto je Viši sud u Podgorici donio rješenje u kojem je navedeno da je predmet zastario, Romina Vlahović nedavno je vraćena na staro radno mjesto, na funkciju zamjenika osnovnog državnog tužioca.

Tužiteljka Romina Vlahović vraćena na posao
Portal AnalitikaIzvor

Sa optuženičke klupe u tužilačku fotelju Vlahovićeva se vratila godinu i po nakon što je navodno uhvaćena u krađi, piše Dan.

Iako je tokom suđenja tvrdila da nije počinila djelo za koje se teretila, tadašnja sudija Osnovnog suda u Podgorici Maja Zeković proglasila je krivom, kaznivši je sa 4.000 eura. Tom prilikom sudija je obrazložila da je Vlahovićevoj izrekla maksimalnu kaznu  jer je dobrog imovinskog stanja. U toj presudi je navedeno da je nesumnjivo utvrđeno da je Vlahovićeva prepakovala dvije skuplje kreme u ambalaže jeftinijih, čime je počinila krivična djela krađa, prevara i utaja. Viši sud ukinuo je odluku sudije Zeković.

Kako „Dan” saznaje od sagovornika iz tužilaštva, ovaj sud je donio rješenje da je predmet protiv zamjenika tužioca zastario, čime je prekinuta afera, a Vlahovićeva proglašena nevinom.

Nakon toga, Upravni sud je poništio rješenje kojim je razriješena funkcije zamjenika osnovnog državnog tužioca, a ona je zatim povukla ostavku. Prema saznanjima Dana, Vlahovićeva se na staru funkciju vratila početkom avgusta.

Portal Analitika