Abiznis

HIT grupa prodaje hotel "Maestral"

0309hotelMaestralok
S
lovenačka HIT grupa objavila je poziv za prodaju budvanskog hotela "Maestral", pišu Dnevne novine. Za kupovinu hotela, prema tvrdnjama menadžmenta grupacije, vlada veliko interesovanje.

HIT grupa prodaje hotel "Maestral"
Portal AnalitikaIzvor

- Prodaja je nužna zbog reprograma kredita grupacije HIT, teškog 100 miliona eura. Hotel, u čijem sastavu je i kazino, biće prodat na javnom tenderu i to po principu najbolje ponude. Investiciju vrijednu nešto preko 30 miliona eura Slovenci bi pristali da prodaju za 35 do 40 miliona eura - precizirano je u tekstu.

Predsjednik uprave HIT-a Dimitrij Piciga kazao je za slovenačke medije da se nekoliko potencijalnih kupaca javilo za HIT Montenegro. Slovenački mediji najavljuju da će u slučaju prodaje hotela Maestral veći dio kupoprodajne cijene završiti u rukama banaka, dok će ostatak biti potrošen na druge investicije.

HIT grupa je lani poslovala sa gubitkom od 5,3 miliona eura, dok je 2012. zaključila sa konsolidovanim neto gubitkom od 32,4 miliona eura.

Slovenci su hotel Maestral kupili 2001. godine za 9,5 miliona njemačkih maraka, sa obavezom rekonstrukcije i ulaganja u oznosu od 14 miliona maraka.

Portal Analitika