Društvo

Strateški forum otvoren na Bledu

bledok
G
eneralna direktorka za turistički razvoj i standarde u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Olivera Brajović, učestvuje na Strateškom forumu Bled 2014, u organizaciji Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije i Centra za evropsku perspektivu, pod nazivom “Moć povjerenja”.

Strateški forum otvoren na Bledu
Portal AnalitikaIzvor

Forum je otvorio predsjednik Republike Slovenije, Borut Pahor, a učestvuju visoki zvaničnici iz preko 60 država, predstavnici Evropske Unije, UNWTO, NATO, OECD i drugih međunarodnih organizacija.

Brajović je uzela učešće na panelu “Snaga turizma”, čije su teme “Uticaj turizma na međunarodne odnose i ekonomsku razmjenu u regionu” i “Kako proces globalizacije može povećati povjerenje u region”.

Učesnici panela su Metod Dragonja, ministar ekonomije Republike Slovenije, Darko Lorencin, ministar turizma Republike Hrvatske, Eglantina Gjermeni, ministarka urbanog razvoja i turizma Republike Albanije, František Palko, državni sekretar Ministarstva transporta, građevinarstva i regionalnog razvoja Republike Slovačke i Karlos Vogeler, izvršni sekretar UNWTO.

Na panelu je bilo riječi o dosadašnjim, te budućim aktivnostima u cilju bolje dostupnosti i prepoznatljivosti Regiona turistima sa značajnih emitivnih tržišta. Zaključeno je da je unapređenje međusobne saradnje preduslov većeg povjerenja u region. Neophodno je iskoristiti istorijske, kulturne, geografske i druge zajedničke karakteristike, uz poštovanje lokalnih osobenosti i na bazi toga izgraditi prepoznatljivu i jedinstvenu turističku ponudu. Na panelu se čula i inicijativa o potrebi brendiranja regiona.

 

Portal Analitika