Društvo

Počela nova školska godina (VIDEO)

0109skola
U
crnogorskim osnovnim i srednjim školama danas je, kako je i predviđeno školskim kalendarom Ministarstva prosvjete i zvanično počela nova školska godina. Prvi septmbar su obilježili đaci prvaci, a škole su im svečanim priredbama i poklonima poželjele dobrodošlicu.

Počela nova školska godina (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

-Danas sam kao direktor posebno srećna što mogu da pozdravim novu generaciju učenika OŠ "Stefan Mitrov Ljbiša", koja broji 138 pravaka raspoređenih u pet odjeljenja. Oni će ovdje sticati znanja, upoznavati svoje nove drugare, saznati o sebi, drugima i svijetu oko sebe, i sa tim znanjem biti spremni da sjutra idu u život i uspješno savladavaju sve prepreke i izazove. Draga djeco, želim vam srećan početak školovanja i nadam se da ćete kao i prethodne generacije biti uspješni i opravdati ime naše škole-riječi su kojima je Jasminka Šćepanovića, direktorica OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša"pozdravila prvake.

Novu školsku godinu i đake prvake sa uzbuđenjem su dočekali i u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Podgorici. Učeteljici Svetlani Knežević, želja je da ostavi dobar utisak na prvake, ali je kako kaže, i za nju ovo novi početak.
-Ove godine počinjem sa djecom uzrasta od pet i po do šest godina. Djeca su mali, a veliki ljudi. Znaju da upoznaju čovjeka, da ga pročitaju i ja bih htjela da ostavim dobar utisak na njih, kako bi školu shvatili kao njihov drugi dom, kako bi se osjećali lagodno. To nije baš lako i zbog toga imam tremu, jer je i za mene ovo početak-istakla je Knežević.

U školske klupe danas je sjelo oko 70.000 osnovaca i oko 32.000 srednjoškolaca. U prilogu se nalaze video materijali prvog školskog dana, osnovnih škola "Stefan Mitrov Ljubiša", "Mirko Srzentić" i "Druge osnovne škole" iz Budve i OŠ "Vuk Karadžić" iz Podgorice.













Portal Analitika