Društvo

Takmičenje mladih informatora

0109inovatori
M
eđunarodna unija za telekomunikaciju ITU, će u okviru manifestacije ITU Tlekom World 2014, dodijeliti nagradu mladim inovatorima Young Innovators Competition.

Takmičenje mladih informatora
Portal AnalitikaIzvor

Kroz partnerstvo sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO ) ITU je pokrenuo treći od više izazova ove godine, fokusiran na "Smart Cities i klimatske promjene". Cilj ovog takmičenja je da se kroz koncept Smart Cities pronađu inovativne ideje kako ICT može pomoći da se uspori i ublaži efekat klimatskih promjena i time unaprijedi zdravlje ljudi.

Ideje mogu činiti nove tehnologije ili kombinacija već postojećih tehnologija, servisa i sistema. Takođe mogu biti fokusirane na posmatranju ili izvještavanju u vezi sa klimatskim promjenam, kao i ublažavanju ili prilagođavanju klimatskim promjenama.

Dvije najbolje ideje biće prikazane stručnoj i uticajnoj publici  u okviru  manifestacije ITU Tlekom World 2014,u Dohi, Qatar od 7-10 decembra 2014. godine.

Nosioca najboljeg  idejnog  rešenja  očekuje vrijedna nagrada u iznosu od 5.000  američkih dolara, kao i mentorstvo i mogućnost ostvarivanja saradnje sa brojnim stručnjacima iz oblasti ICT-a.

Konkurs je otvoren za mlade preduzetnike širom svijeta starosne dobi od 18 do 30 godina.

Rok za prijavljivanje je do 7.oktobar 2014. godine.

Aplikacije se podnose na  https://ideas.itu.int

Portal Analitika