Društvo

Sjutra izbor predsjednika Savjeta RTCG


1rtcg
Č
lanovi Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG) sjutra bi trebalo da izaberu predsjednika i potpredsjednika tog tijela.

Sjutra izbor predsjednika Savjeta RTCG
Portal AnalitikaIzvor

U novom sastavu Savjeta, kao predstavnik Univerziteta Crne Gore izabran je Nikola Vukčević, a Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Perko Vukotić.

Dragana Tripković je predstavnik nevladinih organizacija iz oblasti kulture, a Ivan Mitrović Uniju poslodavaca.

Na predlog NVO iz oblasti medija izabran je Mimo Drašković, a kao i kandidati NVO koje se bave zaštitom ljudskih prava, Goran Đurović i Milan Radović.

Novi članovi Savjeta RTCG su i Vladimir Pavićević, predstavnik Unije slobodnih sindikata i Igor Tomić koga je predložio Crnogorski olimpijski komitet.

Na konstitutivnoj Sjednici Savjeta, održanoj 31.jula, inaugurisani su njegovi članovi, a predsjedavanje je, do izbora predsjednika, preuzeo najstariji član Ivan Mitrović.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, koji je sazvao prvu sjednicu, kazao je da crnogorski parlamentarci, njih dvije trećine, nijesu zadovoljni Javnim srevisom.

On je rekao da vjeruje da to tijelo ima kapaciteta da poboljša situaciju.

"Sloboda ne treba da se zloupotrebljava, uvijek je bolje dati više slobode medijima, ali ne da je zloupotrijebe da postanu kritička i autonomna svijest društva«, kazao je Krivokaić.

Prema predloženom dnevnom redu, članovi Savjeta sjutra bi trebalo i da se upoznaju sa menadžmentom i aktuelnom problematikom RTCG-a, kao i da dogovore dalji način rada Savjeta.

(MINA)

Portal Analitika