Društvo

Dedović u posjeti SAD-u

3008dedovic
I
zvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović ce na poziv vlade SAD, u okviru Programa razmjene za strane posjetioce, boraviti u toj zemlji od  30. avgusta do 24. septembra ove godine.

Dedović u posjeti SAD-u
Portal AnalitikaIzvor

Cilj studijske posjete, tokom koje će zajedno sa Dedovićem u SAD-u boraviti  dvadeset četiri predstavnika svojih zemalja, jeste upoznavanje sa funkcionisanjem, upravljanjem i menadžemntom u nevladinim organizacijama u SAD-u.

Osim funkcije direktora u ALFA Centru, Dedović je u prošlom sazivu bio član Savjeta za saradnju vlade i NVO, a sada je savjetnik u  „Građanskoj alijansi“,  koordinator u Koaliciji NVO „Saradnjom do cilja“, član Komisije za raspodjelu sredstava u opštini Nikšić, a prije mjesec dana, odlukom Vlade Crne Gore,  izabran je  za člana Savjeta za razvoj NVO.

Studijska posjeta obuhvata radne sastanke sa predstavnicima državnih institucija, medija i najistaknutijih fondacija i nevladinih organizacija u Vašingtonu, Minesoti, Koloradu, Nju Meksiku i Floridi.

„Učešće u ovoj studijskoj posjeti je jedinstvena prilika da se upoznamo sa funkcionisanjem nevladinih organizacija u ovoj zemlji sto smatram za veoma dragocjeno iskustvo. Ovo je takođe i svojevrsno priznanje ALFA Centru za sve sto je uradio u proteklih devet godina u Crnoj Gori. Neću propustiti priliku i da predstavim situaciju u našoj zemlji, razmjenim znanja i iskustva i formiram mrežu prijatelja Crne Gore. Već postoji interesovanje kolega da im po povratku predstavim rezultate ove posjete“,rekao je Dedović.

 

Portal Analitika