Abiznis

Od početka godine Crnu Goru posjetilo 700.000 turista

3008zeljka
P
rema zvaničnim podacima Zavoda za statistiku Crne Gore, našu zemlju je od početka godine posjetilo gotovo 700.000 turista, saopštila je Željka Radak Kukavičić, generalna direktorica Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom.

Od početka godine Crnu Goru posjetilo 700.000 turista
Portal AnalitikaIzvor

-Prema zvaničnim podacima Monstata za prvih sedam mjeseci ove godine Crnu Goru je posjetilo gotovo 700.000 turista, koji su ostvarili preko četiri miliona noćenja. U odnosu na prvih sedam mjeseci prošle godine bilježi se blagi rast turističkog prometa, izjavila je Radak Kukavičić.

Imajući u vidu događaje koji su obilježili mjesece iza nas, te loše vremenske uslove, Radak Kukavičić kaže da možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima, prvenstveno zahvaljujući aktivnostima turističke privrede.

-Zvanični podaci kažu da smo rijetka, ako ne i jedina destinacija na Mediteranu koja bilježi blagi rast, dodaje Radak Kukavičić.

Posljednji podaci sa kojima se raspolaže pokazuju da je značajn rast turističkog prometa u avgustu, te da je izvjesno da će i ovaj mjesec bilježiti rast u odnosu na prošlu godinu, kao i septembar.

-Krajem oktobra bićemo u prilici da rezimiramo sezonu i damo konačnu ocjenu, zaključuje Radak Kukavičić.

 

Portal Analitika