Abiznis

Zbog krize u Ukrajini prolongiran početak rada fabrike čokolade

3008cetinje
P
očetak rada fabrike čokolade na Cetinju prolongiran je zbog krize u Ukrajini, odakle dolazi privatni partner na tom projektu, saopštili su Anteni M iz kabineta gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića.

Zbog krize u Ukrajini prolongiran početak rada fabrike čokolade
Portal AnalitikaIzvor

Kada je posrijedi projekat gradnje žičare Kotor –Lovćen-Cetinje stečeni su, kako navode, preduslovi za pripremu međunarodnog tendera, koji će biti raspisan u bliskom vremenskom okviru.

Ugovor o gradnji fabrike čokolade potpisan je u novembru prošle godine sa ukrajinskom kompanijom „Montelor“ u biznis zoni u gornjem „Obodu“. Proizvodnja je provobitno najavljivana za četiri mjeseca, pa za maj ove godine.

-Usljed opšte poznatih okolnosti u Ukrajini, odakle dolazi privatni partner na pomenutom projektu, početak rada fabrike je prolongiran. Gradska uprava završila je sve obaveze predviđene ugovorom, no svakako moramo naći razumijevanja za partnersku stranu, prevashodno zbog krize u Ukrajini, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića.

Na pitanje dokle se stiglo sa projektom žičare iz kabineta Bogdanovića navode da iako je Prijestonica Cetinje sa partnerskim institucijama u predviđenim rokovima realizovala apsolutno sve pripremne aktivnosti, projekat gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje duže je bio je u zastoju, s obzirom na to da je Prostorni plan posebne namjene za područje NP ”Lovćen”, gotovo godinu, bio proceduri Skupštine Crne Gore.

-Kako je taj dokument usvojen upravo prije dvadesetak dana, stekli su se preduslovi za pripremu međunarodnog tendera koji će biti raspisan u bliskom vremenskom okviru, pojasnili su.

Takođe, za projekat Marine Abramović, Community Centrom, okončana je izrada master plana, te su u toku pripreme za naredne aktivnosti.

-Ipak, ovom prilikom treba naglasiti da je na prostoru bivšeg gornjeg ”Oboda” već formirana biznis zona, ali i da je u njoj počelo uspostavljanje novih privrednih i drugih sadržaja, navode iz kabineta Bogdanovića.

izvor: antenam.net

Portal Analitika