Društvo

Dva lica osuđena zbog prevare ekstradirana Crnoj Gori

lisiceok
S
lužbenici NCB Interpol Podgorica realizovali su danas i juče dvije ekstradicije osuđenih lica u Crnu Goru. Jedno lice je izručeno iz Bugarske a drugo iz Savezne Republike Njemačke, saopšteno je iz Uprave policije.

Dva lica osuđena zbog prevare ekstradirana Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Naime, danas je iz Bugarske u Crnu Goru ekstradiran makedonski državljanin, Aleksandar Panovski (35) iz Kratova. On se potraživao međunarodnom potjernicom NCB Interpol Podgorica radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od dvije godine, na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Baru zbog krivičnog djela prevara iz KZ Crne Gore.

Iz SR Njemačke je juče u Crnu Goru ekstradiran državljanin Republike Srbije, Ranko Zečević (33) iz Sokolca. Njega je NCB Intrepol Podgorica potraživao međunarodnom potjernicom radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine, na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Kotoru zbog krivičnog djela prevara iz KZ Crne Gore.

Ekstradicije su realizovane uz podršku Posebne jedinice policije. Oba lica su po preuzimanju sprovedena u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija radi izdržavanja izrečenih kazni zatvora.

 

Portal Analitika