Društvo

Zaplijenjeno oružje i droga, uhapšen Makedonac

orzjedr
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat su, juče 28. avgusta 2014. godine, lišili slobode makedonskog državljanina S.M. (25) iz Kumanova sa privremenim boravkom u Kotoru, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Zaplijenjeno oružje i droga, uhapšen Makedonac
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat su, raspolažući operativnim saznanjima, a u sadejstvu sa službenicima CB Herceg Novi, juče, u naselju Zlatne njive u Kotoru, kontrolisali S.M, a potom na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu izvršili pretres stana i drugih prostorija lociranih u pomenutom naselju, a koje koristi S.M.

Pretresom stana, u frižideru je pronađena kutijica sa 26 tableta opojne sintetičke droge ekstazi, pvc kesa u kojoj se nalazilo šest malih pvc kesica u kojima se nalazila materija za koju se sumnja da je opojna sintetička droga spid (speed) u ukupnoj količini od 7 grama, dok je u jednoj vitrini pronađena pvc kesa sa oko pola kilograma eksploziva.

O rezultatima pretresa obaviješten je nadležni državni tužilac.

Pronađeni predmeti su uz potvrdu oduzeti od S.M. i biće poslati na vještačenje u Forenzički centar.

S.M. je, danas, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika