Društvo

Krivična prijava protiv Podgoričanina zbog sumnje da je pokušao ubistvo


hapsiok
S
lužbenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su Višem državnom tužiocu u Podgorici krivičnu prijavu protiv D.M. (23) iz Podgorice, zbog sumnje da je, na štetu B.B. iz Podgorice, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, kao i krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu V.R. iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

Krivična prijava protiv Podgoričanina zbog sumnje da je pokušao ubistvo
Portal AnalitikaIzvor

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i F.B. (23), M.V. (23), O.S. (20) i N.B. (23) iz Podgorice, zbog sumnje da su, na štetu pomenutih oštećenih lica – B.B. i V.R, počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je D.M, 16. avgusta 2014. oko 03,55 časova, u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, upotrebom vatrenog oružja pokušao da liši života B.B. na način što je iz neposredne blizine u njegovom pravcu ispalio više hitaca koji nisu pogodili B.B.

Ovom događaju je, sumnja se, prethodila svađa između D.M, F.B, M.V, O.S. i N.B. sa jedne i B.B. i V.R. i još jednog lica – V.R. sa druge strane, nakon čega je D.M. fizički nasrnuo na V.R. dok su F.B, M.V, O.S. i N.B. takođe fizički napali V.R. kao i B.B.

Oštećenima B.B. i V.R. je medicinska pomoć pružena u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici, gdje je konstatovano da su zadobili lakše tjelesne povrede.

Službenici CB Podgorica su, odmah po obavještenju o događaju, na lice mjesta uputili policijske službenike. O događaju su obaviješteni zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici i zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a izuzete čaure i tragovi su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Sveukupne policijske aktivnosti rezultirale su podnošenjem krivične prijave protiv pet osumnjičenih lica Višem državnom tužiocu u Podgorici.

Nadležni tužilac se izjasnio da se krivična prijava protiv osumnjičenih podnese u redovnom postupku, što je i urađeno.

 

 

Portal Analitika