Turizam

NTO: U Crnoj Gori trenutno boravi 62.146 turista

2908nto
N
a današnji dan u Crnoj Gori boravi 62.146 turista, što je za sedam odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

NTO: U Crnoj Gori trenutno boravi 62.146 turista
Portal AnalitikaIzvor

Ovog petka primjetan je porast broja turista na Žabljaku (20 odsto) i Kolašinu (51 odsto), a u primorskim opštinama najveći rast u poređenju sa istim periodom prethodne godine bilježe Tivat, Kotor, Ulcinj i Budva.

Kako su kazali iz NTO, na graničnim prelazima u toku prethodne sedmice zabilježen je 10 odsto veći promet vozila u odnosu na isti period prošle godine, promet putnika na aerodromima je za jedan odsto veći, dok je broj korisnika roaming usluga u našoj zemlji veći za sedam odsto u odnosu na uporedni period lani. Nacionalne parkove je tokom prošle sedmice posjetilo pet odsto više turista u odnosu na isti period prethodne godine.

Call Centar Nacionalne turističke organizacije 1300 koji je na raspolaganju turistima 24 sata dnevno za sve informacije, sugestije, pritužbe i pohvale, zabilježio je tokom prethodne nedjelje ukupno 509 poziva, od čega se 101 poziv odnosio na pritužbe, dok se 399 poziva odnosilo na pružanje opštih informacija o brojevima telefona, smještajnim kapacitetima, manifestacijama isl. 9 poziva se odnosilo na pohvale i to na ažurnost operatera i bogat program manifestacija u Crnoj Gori.

Većina pristiglih pritužbi i ove sedmice odnosila se na buku odnosnu glasnu muziku iz ugostiteljskih objekata i to pretežno u opštini Herceg Novi, Budva i Bar, zatim nelegalno izdavanje smještaja, tzv. "dilere" soba, neizdavanje fiskalnih računa, gomilanje smeća i nepoštovanje plažnog reda i pravila 50/50 koje se odnosi na plažni mobilijar.

Portal Analitika