Kultura

Treći međunarodni festival lutkarstva od 10. do 14 septembra u pet gradova

2908Festivallutkarstva
G
lavni program 3. Međunarodnog festivala lutkarstva biće održan od 10. do 14. septembra u podgoričkom KIC-u „Budo Tomović“, a predstave će ugostiti još četiri grada: Nikšić, Herceg Novi, Berane i Kotor.

Treći međunarodni festival lutkarstva od 10. do 14 septembra u pet gradova
Portal AnalitikaIzvor

- Ove godine na Festivalu će učestvovati predstave iz pet zemalja: Kine, Turske, Ukrajine, Slovenije i Crne Gore. Značajnu podršku za okupljanje ovakve ekipe organizatori duguju Ambasadama Narodne republike Kine, Republike Ukrajine, Slovenije, Republike Turske i Turskom kulturnom centru „Junus Emre” – ističu iz PR službe ove manifestacije.

Festival je takmičarskog karaktera, a o nagradama će odlučitavti međunarodni žiri koji čine Slavčo Malenov, profesor na Nacionalnoj akademiji za filmsku i pozorišnu umjetnost iz Bugarske, Zoran Đerić, v.d. direktora Sterijinog pozorja iz Srbije i Goran Bulajić, reditelj i dramaturg iz Crne Gore. Ulaz na sve predstave, i ove godine biće besplatan.

Festival je podržalo i Ministarstvo kulture, a među sponzorima su Fondacija Petrović Njegoš, Ministarstvo prosvjete i sporta, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Agencija za elektronske medije, Montenegro Airlines, Erste banka, EPCG, Voli, Komisija za hartije od vrijednosti, Lovćen - životno osigurnje i NLB.

Portal Analitika