Društvo

UP: Realizovana ekstradicija osuđenika

3policijaskicaok
S
lužbenici Interpola Podgorica realizovali su danas i juče ekstradiciju i transfer osuđenih lica. Iz Crne Gore u Albaniju je danas ekstradiran Dašamir Zefi dok je iz Švedske u Crnu Goru juče transferisan Goran Ćalov (31) iz Nikšića, saopšteno je iz Uprave policije.

UP: Realizovana ekstradicija osuđenika
Portal AnalitikaIzvor

- Zefi je ekstradira Albaniji radi izdržavanja preostalog dijela kazne zatvora u trajanju od pet godina i 29 dana (ukupno je osuđen na deset godina), na koju je osuđen presudom Apelacionog suda u Valoni u novembru 2009. godine, zbog ubistva. Osim toga, ovo lice se ekstradira i zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine, na koju je osuđeno presudom Suda sudskog sreza Lezhe u maju 2011. godine, zbog krađa i falsifikovanje isprave iz navedenog KZ - saopšteno je iz UP.

Iz Kraljevine Švedske je u Crnu Goru juče transferisan Goran Ćalov (31) iz Nikšića. Transfer je izvršen radi nastavka izdržavanja kazne zatvora u našoj zemlji, čiji je državljanin, u trajanju od osam godina na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici.

- Ovom presudom je priznata i potvrđena presuda Prvostepenog suda u Malmeu – Švedska, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On je naime, kako je presuđeno, u avgustu 2007. godine u saučesništvu sa drugim licima, planirao i pomagao transport iz Srbije u Švedsku skoro 10 kilograma heroina - tačno 9,951 kg ove opojne droge - navodi se u saopštenju.

Ekstradicija i transfer osuđenih lica realizovani su uz podršku Posebne jedinice policije.

 

Portal Analitika