Društvo

Pavićević pozvao prosvjetare na štrajk upozorenja

2809prosvjetar
G
lavni odbor Sindikata prosvjete pozvao je danas prosvjetare da drugog septembra stupe u jednosatni čas upozorenja, zbog nezadovoljstva dosadašnjim rezultatima pregovora o povećanju plata sa ministarstvima prosvjete i finansija.

Pavićević pozvao prosvjetare na štrajk upozorenja
Portal AnalitikaIzvor

- Zakon o štrajku nas spriječava u bilo kakvoj radikalnoj akciji. Nikad nijesmo prihvatali definiciju u kojoj se kaže da prekid rada u prosvjeti ugrožava život i imovinu lica. Želimo da ih sa ovim upozorimo, da nas ozbiljno shvate i da ozbiljno pristupe pregovorima. Sredstava za borbu imamo još, a sve zavisi od toka pregovora-kazao je predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.

On je istakao da prosvjetni radnici neće odustati od svojih ciljeva i da će se boriti svim sindikalnim sredstvima.
-Imamo načina da se borimo i krenućemo sa nečim što će biti upozorenje. Pojačavaćemo pritisak i istrajaćemo u tome. Ponavljam da ne bi ovo radili da nema prostora za povećanje plata. Samo treba malo političke volje-naglašava Pavićević.

Glavni odbor Sindikata prosvjete donio je na današnjoj sjednici nekoliko zaključaka.
Odbor će dati punu podršku pregovaračkom timu da nastavi pregovore sa ministarstvima prosvjete i finansija. Dalje, prosvjetari traže od Vlade Crne Gore da ispoštuje Sporazum o politici zarada. Pavićević je najavio da će sindikalci do 15. septembra nastaviti sa pregovorima i da će nakon toga ponovo organizovati sjednicu Glavnog odbora.

-Mi nijesmo za kršenje zakona. Ali, ako neko krši zakon i stavlja nas van zakona možda i mi primijenimo neku od tih mjera-poručuje na kraju Pavićević.

Portal Analitika