Abiznis

Auto-put Bar - Boljare donosi 30% više gostiju iz Srbije?

2808putevi
L
uka Bar je za Srbiju strateška luka, pa je to velikog privrednog značaja, a za turizam posebno, rekao je za Dnevne novine inženjer drumskog saobraćaja Ivan Čizmić.

Auto-put Bar - Boljare donosi 30% više gostiju iz Srbije?
Portal AnalitikaIzvor

Gradnja auto-puta jedan je od preduslova koji Crna Gora mora da ispuniti prije pristupanja Evropskoj uniji. Međutim, informacija hrvatskog Ministarstva prometa da neće graditi auto-put od Ploča do Dubrovnika, podijelila je mišljenja među stručnjacima. Dok jedni smatraju da prioritet za našu državu treba da bude Jadransko-jonski, drugi tvrde da autoput Bar - Boljare donosi više profita.

- Ako bi se Crna Gora i Srbija povezale kvalitetnim auto-putem, siguran sam da bi se za 30 odsto povećala posjeta gostiju iz Srbije. Više Crna Gora nije "paradajz turizam", to je sada elitna kategorija. Trasa je jako teška, ima puno vijadukta i tunela, ali prave se i teže trase i mislim da je to povezivanje sa sjeverom jako značajno - rekao je Čizmić Dnevnim novinama.

Prema riječima sagovornika podgoričkog lista iz Srbije, Luka Bar je za Srbiju strateška luka, pa je to "od velikog privrednog značaja, a za turizam posebno".

Portal Analitika