Društvo

BP: Laković i Voli da opravdaju prisustvo

BP_partija
H
ard diskont centar Laković i hipermarket Voli su u mnogome dali podsticaj da Bijelo Polje bude trgovački centar sjevera Crne Gore, ali taj grad i sjever Crne Gore mnogo više očekuju od tih kompanija, smatraju u Bjelopoljskoj partiji (BP).

BP: Laković i Voli da opravdaju prisustvo
Portal AnalitikaIzvor

“U pomenutim kompanijama prodaje se preko 15.000 različitih artikala. Međutim, postavlja se pitanje koliki broj artikala proizvođača sa sjevera Crne Gore je našlo svoje mjesto na izloženim policama ovih trgovačkih centara”, piše u saopštenju te partije.

Iz BP-a poručuju da kompanije Laković i Voli ne treba da sprovode isključivo jednostranu poslovnu politiku, kao i da Bijelom Polju nijesu potrebni privredni subjekti koji bi samo crpjeli novac građana i tiho ga iznosili iz našeg grada, a poreze svog poslovanja plaćali u Podgorici.

“U predmetnoj stvari potrebno je stvoriti ambijent za posticaj otvaranja malih preduzeća za proizvodnju određenog broja artikala u Bijelom Polju i omogućavanje plasmana tih proizvoda na rafovima pomenutih kompanija što predstavlja svestrani interes. Na taj način bi se omogućilo otvaranje novih radnih mjesta, proizvodnja proizvoda, obrt robe i kapitala a samim tim stvorili bi se uslovi za samoodržljivost radnih mjesta”, navodi se u saopštenju.

U suprotnom ta dva trgovačka centra u dugoročnom periodu predstavljala bi rak ranu bjelopoljske proizvodne privrede, upozoravaju iz BP-a.

“U ovom trenutku kompanije Laković i Voli su najbolji ambasadori proizvođača artikala koji su proizvedeni u inostranstvu. Dok s jedne strane veliki trgovački centri neprestalno crpe novac iz Bijelog Polja sa druge strane svojim nabavnim novcem daju posticaj proizvodnji artikala u inostranim firmama koje zapošljavaju svoje radnike, a sve to upravo zahvaljujući obrtu novca koji jednim dijelom potiče iz Bijelog Polja”, zaključuje se u saopšenju.

Iz BP-a su istakli da će neprestalno pratiti dalji tok privrednih događanja u Bijelom Polju i u skladu sa tim tražiće put koji će doprinijeti ekonomiji opštine Bijelo Polje i njenim građanima.

Portal Analitika