Društvo

Brajušković: I u godini krize ispunili sva obećanja

27darko_brajuskovic
D
an Opštine, Kolašin obilježava u godini kada gotovo da nema ni jednog stanovnika te opštine, Crne Gore, ali i regiona i evropskih i svjetskih prostora koji nijesu osjetili posledice velike krize. I u takvim okolnostima lokalna samouprava je uspjela da ispuni sva data obećanja, saopštio je Predsjednik Opštine Darko Brajušković.

Brajušković: I u godini krize ispunili sva obećanja
Portal AnalitikaIzvor

Najveći i najteži izazov, koji se između dva praznika našao pred lokalnom samoupravom, bio je istrajati na teškim i nepopularnim mjerama koje obezbjeđuju kontinuitet stabilizacije lokalnih finansija, saopštio je Brajušković.

Kada su u pitanju investicije one nijesu zanemarljive i u podjednakom obimu su  realizovane na gradskom i ruralnom području kazao je on.

“Sanirani su mnogi lokalni i nekategorisani putevi među kojima su najznačajniji oni u Prekobrđu, Rovcima, Donjoj i Gornjoj Morači i Ozrecima. Nastavljena je izgradnja obaloutvrde i regulacije rijeke Tare. U završnoj je fazi i realizacija značajnog turističko-rekreativnog projekta poznatog  kao šetalište pored rijeke Tare. Projekat je vrijedan 529 000 eura a sredstva za njegovu realizaciju su obezbijeđena” , ističe Brajušković.

Predsjednik kolašinske opštine među realizovanim projektima na gradskom području izdvaja radove na sportskoj hali koji su Vladu Crne Gore koštali 274 000 eura te rekonstrukciju ulice “Palih partizanki”, koja će sjutra biti svečano otvorena. Njena rekonstrukcija je premašila 400 000 eura.

Veoma je  važna  sanacija klizišta na magistralnom putu Liješnje zašta je izdvojeno 40 000 eura i dvije hiljade manje vrijedna sanacija lokalnog puta u  Vlahovićima. 75000 koštalo je saniranje klizišta na putu Dragovića Polje- Starče. Izgrađen je  most na Veljebrdskom potoku u Barama kraljskim i sagrađena trafostanica na Brezi vrijedna 1,7 miliona eura", kaže Brajušković.

Sjutra će na upotrebu biti predato i dječje igralište sa neophodnim mobilijarom.

Brajušković ističe da Dan opštine neće biti samo povod da se saopšti šta je sve urađeno već da će na taj dan biti ručene nagrade najboljim sportistima grada i najboljim studentima.

Prvi čovjek Kolašina smatra da će početak realizacije Plana posebne namjene za Bjelasicu i Komove, kojeg naziva kapitalnim dokumentom, označiti prvi korak u otvaranju budućeg Ski centra “Kolašin 1650” i kompleksa od 6 hotela visoke kategorije sa pratećim sadržajima.

Rtcg.me

 

Portal Analitika