Abiznis

JELUŠIĆ: Ukoliko je tačno, iznenađeni smo odlukom „Qatari Diar“-a

jelusic2808
D
ržavni sekretar u ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić kazao je za Radio Crne Gore da to ministartvo nije zvanično obavješteno o navodnoj odluci Državnog investicionog fonda Katara „Qatari Diar“ da zaustavi projekat izgradnje ekskluzivnog turističkog resorta u uvali Pržna u Tivtu i obustavi poslovanje u Crnoj Gori.

JELUŠIĆ: Ukoliko je tačno, iznenađeni smo odlukom „Qatari Diar“-a
Portal AnalitikaIzvor

- Ukoliko su te informacije, koje su prenijeli neki mediji tačne, to nije dobra vijest. Iznenađeni smo jednom takvom odlukom jer smo posljednjih nekoliko mjeseci imali intezivnu i kvalitetnu komunikaciju sa menadžementom „Qatari Diar“-a u Crnoj Gori po pitanju realizacije tog veoma značajnog projekta u Crnoj Gori - rekao je Jelušić.

On podsjeća da je čak i Opština Tivat krajem jula usvojila izmijenjeni detaljni urbanistički plan koji je u potpunosti usaglašen sa razvojnim potencijalima koje je investitor planirao, čime su se, kako je rekao, stvorile sve pretpostavke za izradu planske dokumentacije i dobijanja građevinskih dozvola.

- Naša posljednja komunikacija sa menadžmentom „Qatari Diar“-a bila je krajem jula kada smo se dogovorili da između 1. i 10. septembra apliciraju za dobijanje tehničkih uslova, a kasnije i građevinskih dozvola i očekivali smo da krajem septembra ili početkom oktobra počnu konkretni građevinski radovi u kompleksu Pržno 1 koji su podrazumijevali izgradnjui hotela kapaciteta 150 ključeva sa 5 zvjezdica i pratećih sadržaja i rezidencijalnog dijela od 76 jedinica - kaže Jelušić za Radio Crne Gore.

- Ponavljam veoma smo iznenađeni ovakvom odlukom, ukoliko se ona ispostavi kao tačna. Mi ćemo narednih dan imati komunikaciju sa menadžmentom „Qatari Diar“-a u Crnoj Gori kako bi vidjeli što je razlog za to i kako da se iz te situacije izađe - istakao je Jelušić.

Podsjetimo, informaciju da  je „Qatari Diar“ odlučio da zaustavi svoj projekat izgradnje ekskluzivnog turističkog resorta u uvali Pržna u Tivtu, "Vijestima" je potvrdio visoko pozicionirani izvor blizak rukovodstvu projekta „Beyond Horizon" kako se zvao „Qatar Diarov" projekat izgradnje elitnog hotela ranga pet plus zvjezdica i eksluzivnih vila u predivnoj uvali sa pješčanom plažom u Krtolima kod Tivta.

 

Portal Analitika