Društvo

Šahovski klub "Dijagonale" upisuje nove članove

27Sahovska_skola_Dijagonale
Š
ahovski klub ’’Dijagonale’’ nakon ljetnje pauze nastavlja sa aktivnostima i od 1. septembra upisuje nove polaznike, a upis traje tokom cijelog narednog mjeseca. Muška ekipa ovog šahovskog kluba tokom septembra i oktobra nastupa u Prvoj Crnogorskoj ligi, dok šahovska škola ’’ Dijagonale’’nastavlja sa časovima za ranije polaznike  od 1. septembra.

Šahovski klub "Dijagonale" upisuje nove članove
Portal AnalitikaIzvor


Kako je saopštila pokretač i rukovodilac škole šahistkinja

Radmila Milošević

, prostorije kluba i škole sada se nalaze u Bulevaru Ivana Crnojevića br. 49 u centru Podgorice, u blizini osnovne škole ’’Savo Pejanović’’.



Prema njenim riječima škola već devet godina kontinuirano radi i postiže značajne rezultate. Dala je brojne pionirske, kadetske i omladinske prvakinje i prvake Podgorice i Crne Gore.


Najbolji medju njima nastupaju i za seniorski tim šahovskog kluba ,,Dijagonale’’.



2708Sahovska_skola_Dijagonale2

U školi rade poznati šahisti a polaznici su razvrstani na nekoliko nivoa:

Početni kurs vodi Radmila Milošević, majstorski kandidat i instruktor šaha, niži kurs Dragan Bulatović, majstorski kandidat, dok srednji kurs vodi Blažo Kalezić, internacionalni majstor.

Svi oni koji su zainteresovani za Školu šaha više informacija mogu dobiti na broj 069 /490–279  a više detalja o šahovskom centru, klubu i školi ,,Dijagonale’’ mogu pogledati na sajtu Dijagonala na adresi www.dijagonale.me.

Portal Analitika