Društvo

Ministarstvo prosvjete: Škole preduzele sve mjere za bezbjedan boravak djece i zaposlenih

2608skola
M
inistarstvo prosvjete naložilo je rukovodstvima škola da sprovedu sve potrebne mjere i radnje u cilju smanjenja prisustva radona kako bi se obezbijedio nesmetan početak školske 2014/2015. godine.

Ministarstvo prosvjete: Škole preduzele sve mjere za bezbjedan boravak djece i zaposlenih
Portal AnalitikaIzvor

“Škole su preduzele sve neophodne aktivnosti kako bi prostorije u kojima borave djeca i zaposleni bile bezbjedne za boravak i nastavu”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Istovremeno, apelovano je i na ostale ustanove i njihove uprave da preduzmu preventivne mjere kako bi se spriječila pojava ovog gasa u prostorijama u kojima se radi i boravi.

“Sa Agencijom za zaštitu životne sredine, resornim Ministarstvom i drugim relevantnim institucijma nastavićemo saradnju na unapređenju uslova u obrazovno-vaspitnim ustanovama i poštovanju preporuka datih u Informaciji o stanju životne sredine”, zaključuju u Ministarstvu prosvjete.

Najveća koncentracija opasnog gasa, koji dopire kroz zemljište, je u privatnoj Muzičkoj školi “Andre Navara” i Osnovnoj školi “Vlado Milić” u Donjoj Gorici, a podaci o tome objavljeni su u Informaciji o stanju životne sredine, koji je Vlada ranije usvojila. Pored muzičke i škole “Vlado Milić” na spisku su i “Savo Kažić” na Barutani, "18. novembar” na Bioču, "Mahmut Lekić” iz Milješa, “Milan Vukotić” Srpska i “Oktoih”.

Izvor: Cdm.me

Portal Analitika