Region

Presuda: TV Pink da isplati pobjedniku rialitija najmanje 40 hiljada eura

memo
U
koliko Televizija Pink iz Beograda ne isplati Memu Haljevcu novčani iznos koji mu duguju na osnovu učešća i pobjede u njihovom realitiju, on će zaplijeniti njihovu imovinu i tako naplatiti iznos od gotovo 80.000 KM, potvrđeno je za Klix.ba.

Presuda: TV Pink da isplati pobjedniku rialitija najmanje 40 hiljada eura
Portal AnalitikaIzvor

Prvi osnovni sud u Beogradu ranije je, 9. jula, donio pravosnažnu presudu u korist Mema Haljevca, učesnika TV showa "Farma", a protiv TV Pink, tačnije Pink International Company. Presuda protiv Pinka je postala pravosnažna 1. avgusta te su juče stupili uslovi za njeno izvršenje.

Slikar Sulejman Memo Haljevac iz Sarajeva je pobijedio u ovom showu 7. jula 2013. godine, čime je osvojio nagradu od 50.000 eura.

Nakon što mu novac nije isplaćen, tužio je Pink International Company iz Beograda, kao i Pink BH Company iz Sarajeva prije nekoliko mjeseci, jer mu nisu isplatili 4.000.000 srbijanskih dinara, odnosno 50.000 eura. U međuvremenu, Pink iz Sarajeva mu je isplatio svoj dio iznosa, oko 10.000 eura, ali Pink iz Beograda još uvijek nije.

Pink je tako dužan Haljevcu isplatiti još 39.774,16 eura plus kamatu po stopi koju predviđa Centralna evropska banka, počevši od 7. jula 2013. pa do konačne isplate.

"Sada se ide na izvršenje, ako Pink nema novaca na računima, onda će se ići sa uzimanjem imovine, kao što su primjera radi kamere, automobili i slično. Idemo po svaku cijenu da uzmemo Memov novac. Sarajevski Pink je njemu isplatio dio duga koji su oni preuzeli na sebe, a to je oko 10.000 eura. Međutim, oni izgleda procjenjuju da neko iz BiH vrijedi samo tih 10.000, iako je osvojio 50.000", kazao je za Klix.ba advokat Haljevca, Damir Alagić.

On napominje da se radi o pravosnažnoj presudi i da srbijanski Pink nema mogućnosti podnošenja žalbe ili bilo kakvog drugog prigovora.

(klix.ba)

Portal Analitika