Abiznis

Razmotriće otpis dugova najsiromašnijima

2608Dugovi
M
inistarstvo finansija otvoreno je da uz detaljnu analizu efekata razmotri sve vidove podsticaja, pa i otpis dugova za najugroženije slojeve stanovništva, saopšteno je Pobjedi iz ovog resora u odgovoru na pitanje da li se razmatra ta mogućnost poput Makedonije, Hrvatske i nekih drugih država regiona.

Razmotriće otpis dugova najsiromašnijima
Portal AnalitikaIzvor


Podsjetimo, Makedonija će jednokratno otpisati dugove građanima koji žive od socijalne pomoći, nezaposlenima, onima koji su izloženi socijalnom riziku zbog smrti partnera ili teške bolesti, uz uslov da porodica ne smije imati ukupne godišnje prihode veće od 1.700 eura.



U crnogorskom Ministarstrvu finansija kažu da Vlada u kontinuitetu preduzima aktivnosti kako bi unaprijedili materijalni položaj socijalno najranjivih kategorija društva.



„Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti kako bi unaprijedili materijalni položaj socijalno najranjivih kategorij a društva. U tom smislu, ovo ministarstvo je otvoreno da uz detaljnu analizu svih potencijalnih efekata, kratkoročnih i dugoročnih, razmotri nove vidove podsticaja za najugroženije slojeve stanovništva, uključujući i model koji je implementiran u regionu“, istakli su iz Ministarstva finansija.



Iz ovog resora podsjećaju da je Vlada u prethodnom periodu sprovela niz stimulativnih aktivnosti u cilju davanja podrške najsiromašnijima kroz razne vidove subvencija (prilikom zapošljavanja, za penzionere, račune za elektičnu energiju...)

foto: hkv.hr

Portal Analitika