Društvo

GVOZDENOVIĆ: Medijska kampanja protiv JP „Vodovod i kanalizacija“ Bar

2008gvozdenovic
D
irektor JP „Vodovod i kanalizacija“ Bar Zdravko Gvozdenović optužio je „Portal Analitika“, dnevne listove „Informer“ i „Dnevne novine“ da „vode orgnizovanu kampanju protiv ovog javnog preduzeća“.

GVOZDENOVIĆ: Medijska kampanja protiv JP „Vodovod i kanalizacija“ Bar
Portal AnalitikaIzvor

Gvozdenović je u današnjem saopštenju istakao da dezinformacije plasiraju preko „svojih kolportera“ oni koji imaju u vidu isključivo sopstvene ekonomske interese ističući da se time nanosi ogromna šteta opštini Bar u cjelini, njenom ugledu, turizmu i ukupnoj privredi.

- JP „Vodovod i kanalizacija“ Bar ukazuje da se u posljednje vrijeme od strane ili preko pojedinih medija („Informer“, „Dnevne novine“, „Portal Analitika“) vodi orgnizovana kampanja protiv ovog javnog preduzeća inspirisana potrebom uzimanja vode iz sistema regionalnog vodovoda i kada za njom nema stvarne potrebe. Pri tom se ne preza ni od dezinformacija tipa: „Više od 30 000 ljudi u Baru bez vode na +40“, „Zdravstvena ispravnost vode u Baru upitna“, „Privredni subjekti i građani Bara se svakodnevno obraćaju za pomoć regionalnom vodovodu“ – navodi se u saopštenju JP „Vodovod i kanializacija“ Bar dostavljenom Portalu Analitika koje potpisuje direktor tog preduzeća Zdravko Gvozdenović.

On je naglasio da je to sve  u vrijeme kada zbog povoljne hidrološke situacije i smanjene potrošnje vode, kako od strane privrednih subjekata tako i od strane građana, vodosnabdjevanje u Baru nikad nije bilo bolje.

- Na taj način se nanosi ogromna šteta opštini Bar u cjelini, njenom ugledu, turizmu i ukupnoj privredi. Zato se i svi oni koji su na bilo koji način uključeni u tu kampanju ne mogu smatrati prijateljima naše opštine. JP „Vodovod i kanalizacija“ Bar stoga ukazuje inspiratorima te kampanje da  će ovo javno preduzeće i u buduće, odgovorno se odnoseći prema djelatnosti koju obavlja, stalno unapređujući i racionlno poslujući, uzimati vodu iz Regionalnog vodovoda kada mu bude potrebna i koliko mu bude potrebna. Sve u skladu sa tržišnim principima poslovanja, svjesni da ma što uradili ne možemo spasiti ni ugasiti Regionalni vodovod, već da netržišnim poslovanjem i štetnim poslovnim potezima možemo ugasiti jedino sebe – navodi se u reagovanju  Gvozdenovića.

On navodi da je osnovna svrha izgradnje regionlnog vodovoda je i bila da se primorskim opštinama obezbjede nedostajuće količine vode.

- Istovremeno, zbog tačnog informisanja javnosti, ukazujemo da, kod sadašnjeg stanja distributivne mreže u Baru voda iz sistema regionlnog vodovoda ne može da utiče na snabdjevanje Čanja, Sutomora – a u njegovim višim zonama ni indirektno Ratca, Zelenog pojasa mosta Đedovića, Gornjeg Šušnja, Podsustaša, Mandarića, Marovića, dijela Ahmetovog brijega i Bjeliša, Rene, St. Bara, Čeluge, Tombe Polja i Zaljeva, već da vodosnabdjevanje ovih naselja zavisi isključivo od izdašnosti loklnih izvorišta. Sve ostalo su dezinformacije koje pod plaštom brige o vodosnabdjevanju privrednih subjekata i stanovnika Bara plasiraju preko svojih kolportera oni koji imaju u vidu isključivo sopstvene ekonomske interese – zaključuje se u reagovanju.

Portal Analitika