Društvo

Predstavnici Sindikata prosvjete danas sa Stijepovićem

pavic
P
redstavnici Sindikata prosvjete razgovaraće danas sa resornim ministrom Slavoljubom Stijepovićem o njihovom zahtjevu da se povećaju plate prosvjetarima.

Predstavnici Sindikata prosvjete danas sa Stijepovićem
Portal AnalitikaIzvor

Oni traže povećanje plata za 15 odsto, pozivajući se na Sporazum potpisan 2011. godine kojim se predviđa da će zarade zaposlenih u javnom sektoru pratiti ekonomski rast i da će, ukoliko dođe do rasta budžeta od 3,5 odsto, biti stvoreni uslovi za povećanje zarada.

Predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević rekao je da će predstavnici te radničke organizacije na poziv Stijepovića nastaviti razgovore o povećanju plata.

"Vidjećemo šta nudi resorni ministar. Sigurni smo da postoje unutar Vlade konsultacije. Ne vjerujemo da Ministarstvo radi bez saglasnosti Vlade", rekao je Pavićević agenciji MINA.

Premijer Milo Đukanović poručio je ranije da bi bilo kakvo povećanje zarada u javnom sektoru u ovom trenutku bilo neodgovorno.

Pavićević je rekao da će predstavnici Sindikata vijdeti šta Stijepović može da im ponudi nakon zahtjeva za povećanje plata.

Upitan da li su razmatrali eventualni bojkot nastave ukoliko ne bude postignut dogovor, Pavićević je rekao da predstavnici Sindikata imaju sastanke sa kolegama iz svih opština da čuju njihovo mišljenje.

"Ove sedmice su bili sastanci po svi opštinama, iduće su planirani po svi školama. Naše kolege su upoznate sa tokom pregovora i najavom njihovog nastavka", rekao je Pavićević.

Upitan da li upoznati hoće li će sjutra biti održan sastanak predstavnika ostalih sindikata sa resornim ministrima, Pavićević je kazao da je bilo nekih najava, ali da nije siguran.

"Mislim da mi jedini nastavljamo dalje. Ne pristajemo na to da nema, da ne može. Nijesmo se povukli, jer smatramo da smo u pravu. Niko mi od kolega iz sindikata još nije sugerisao da imaju oni razgovore sa resornim ministrima", rekao je Pavićević. (Mina)

 

 

Portal Analitika