Kultura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Ana i Nikola dobitnici knjiga

2508novaknjiga
P
ortal Analitika
i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradile su danas Anu Vukosavović i Nikolu Zejaka sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Ana i Nikola dobitnici knjiga
Portal AnalitikaIzvor

Ana je dobitnik knjige "Gordost i predrasuda", dok će Nikola u svoj biblioteci imati naslov "Central park".

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu i Tivtu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

2508GordostipredrasudaDžejn Ostin: Gordost i predrasuda

Ljubavni roman koji će vas provesti kroz raskošne salone Engleske 19. vijeka.

Roman koji govori o sudbinama pet kćerki gospodina i gospođe Benet, koje gospođa Benet želi dobro da uda. Posebno je zanimljiv lik slobodnoumne Elizabete, koja - kao i njene četiri sestre - mora da se uda za bogatog čovjeka.

Elizabeta je neposredna i oštroumna mlada dama koja se ne pokorava opšteprihvaćenim pravilima lijepog ponašanja, već sluša glas svoga srca i svoje savjesti.

„Gordost i predrasuda“ se smatra vrhuncem književnog stila Džejn Ostin. Ironično pripovijedanje, duhovito prikazani sporedni likovi i romantični rasplet, čine ovaj roman jednim od omiljenih klasika svih vremena.

Gijom Muso: Central park

2508CentralparkAlisa, mlada pariska policajka, i Gabrijel, američki džez pijanista, bude se na klupi u Central parku, lisicama vezani jedno za drugo. Oni se ne poznaju i ne sjećaju se susreta.

Noć prije, Alisa je bila na zabavi sa drugaricama, dok je Gabrijel svirao klavir u klubu u Dablinu. Nemoguće? A ipak… Toliko pitanja… Kako su se našli u ovako opasnoj situaciji?  Odakle krvave mrlje na Alisinoj košulji? Zašto jedan metak nedostaje iz njenog pištolja?

Alisa i Gabrijel nemaju izbora, već se udružuju kako bi shvatili šta se sa njima desilo i kako na najbrži način da se vrate svojim normalnim životima. Istina koju će otkriti izmijeniće njihove živote iz korijena…

Portal Analitika