Turizam

ARMENKO: Trenutno u Budvi boravi 40 000 turista, sedam odsto više nego lani (VIDEO)

armenkobudvaok2408
P
omoćnik direktora Turisticke organizacije Budva Aleksandar Armenko kazao je da je na nešto lošiji prvi dio sezone uticala kriza u Rusiji i Ukrajini kao i loši vremenski ulsovi ističući da očekuje da će postsezona popraviti to stanje.

ARMENKO: Trenutno u Budvi boravi 40 000 turista, sedam odsto više nego lani (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Armenko je, takođe istakao da će posjeta avgustu biti bolja nego prošle godine i da trenutno u Budvi boravi oko 40 000 turista.

- Prvi dio sezone bio je nešto slabiji nego prošle godine što je bilo i relano s obzirom kakve su sve okolnosti bile tokom sezone i u predsezoni tokom juna i jula. Kao što smo već više puta ponavljali i naglašavali kriza u Rusiji, rat u Ukrajini i vremenske neprilike su učinile svoje, to jest uticale na turistički promet u Budvi i Crnoj Gori. I ne samo kod nas već i na cijelom Sredozemlju – rekao je Armenko.

On je istakao da je ono što raduje avgust, koji će biti bolji od avgusta prošle godine.

- Na jučerašnji dan u Budvi boravi negdje oko 40 000 turista što je oko sedam odsto više nego prošle godine. To je možda bilo očekivano jer su ljudi pomjerali svoje odmore i koristili vremenske prognoze da bi isplanirali odmor i izabrali avgust koji je po vremenu bio najbolji mjesec ovog ljeta – rekao je Armenko.

On je naglasio da očakuju i dobar septembar.

- Hotelijeri najvaljuju dobru postsezonu i ona bi mogla popraviti cjelokupnu sezonu – kazao je Armenko.

Vesna Lagator iz HG Budvanska Rivijera kazala je da se ne smije reći da je sezona pri kraju.

- U hotelima HG Budvanska Rivjera boravi 3170 turista i zadovoljni smo tom brojkom kao i realizacijom visoke turistićke sezone. Međutim ne možemo govoriti o velikom uspjehu predsezone u odnosu na očekivanja što je uslovljeno objektivnim okolnostima – rekala je Lagator.

Ona je navela da su sada usmjereni na postsezonu i da očekuju dobru popunjenost u tom periodu.

- Ako je suditi po rezervacijama i interesovanjima očekujemo dobru posjećenost u septembru - kazala je Lagator.

Portal Analitika