Društvo

DANILOVGRAD: Održana promocija sjemena domaćih sorti

2308kukuruz
U
Danilovgradu je održana promocija genetskih resursa Crne Gore, a riječ je o projektu koji realizuje Agrovita Eco, na čelu sa inženjerom agronomije Svetozarom Radonjićem.

DANILOVGRAD: Održana promocija sjemena domaćih sorti
Portal AnalitikaIzvor

Promocija projekta čiji je cilj očuvanje starih, autohtonih, sorti kukuruza i drugih poljoprivrrednih kultura organizovana je u okviru manifestacije "Rijekom Zetom". O značaju projekta govorili su akademici prof. dr. Dragutin Vukotić i prof. dr. Zoran Lakić, a na promociji je uručeno priznanje preduzetniku Atili Horvatu iz Srbobrana koji za potrebe Agrovite eco sije domaći bjelopavlićki kukuruz za potrebe njihove pekarske proizvodnje. Ovaj genetski resurs se kao sjeme plasira na tržištu pod imenom ,,Bjelopavlićki zor".



Predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović je na jučerašnjoj manifestaciji istakao da je saradnja Agrovite Eco i preduzetnika Horvata iz Srbobrana dobar primjer i predložio da se ispita mogućnost saradnje između opština Danilovgrad i Srbobran.



Juče je direktor Agrovite Eco Svetozar Radonjić najavio nominaciju za Ginisovu knjigu rekorda za kraj septembra, kada će se u Bjelopavlićima spremiti najveći kačamak na svijetu.

2408priznanje2308radonjic
Portal Analitika