Društvo

Održana Bokeška noć: Prva nagrada za „Peraškog kokota“ (VIDEO)

kokot1okok
T
radicionlna anifestacija „Bokeška noć“ održana je sinoć u kotprskom zalivu uz prisustvo više stotina gostju iz svih krajeva Crne Gore.

Održana Bokeška noć: Prva nagrada za „Peraškog kokota“ (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Ove godine prijavilo se 57 kreacija na barkama, koje su se kotorskim akvatorijem predstavile u tri đira. Tokom trećeg đira, a nakon proglašenja nagrađenih, posjetioci su uživali u desetominutnom vatrometu.

Fond nagrada iznosio je 4 hiljade eura.

Žiri, koji je radio u sastavu - pjesnikinja Maja Perfiljeva, predsjednica žirija i članovi- slikarka Dušica Ivetić i režiser Dušan Vuleković, odlučio je da prvu nagradu i  1.500,00 eura dodjele barci pod nazivom „Osveta peraškog kokota“.

Drugu nagradu i hiljadu eura osvojila je – „Ajkula“, a treću nagradu i 500,00 ponijela je barka sa kreacijom „Nareži još“.

ajkula

Specijalne nagrade i po 200 eura dobile su barke – „First souvenir boat show“, „Piva klapa soto voće“, „Đardin“, „Tajna večera“ i „Škaljarski bunar želja“.

Fešta se nastavila na glavnom gradskom trgu, Trgu od oružja, uz muziku grupe Lungo mare i kotorske klape Incanto.

Organizator Bokeške noći 2014 je Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor, uz pomoć brojnih sponzora, suorganizator Turistička organizacija, a pokrovitelj opština Kotor.

 

Portal Analitika