Kultura

U Londonu ćete kulturu "platiti" najskuplje u Evropi

2308londonnatgal
L
ondon je najskuplji evropski grad za kulturne aktivnosti, pokazalo je istraživanje koje je objavio BBC, a prenosi T portal.

U Londonu ćete kulturu "platiti" najskuplje u Evropi
Portal AnalitikaIzvor

Posjeta dvije osobe umjetničkoj galeriji, muzeju i nekom mjestu koje pripada nacionalnoj baštini, ali i odlazak u operu, na balet i koncert klasične muzike, u Londonu košta ukupno 256 funti (320 eura), iako se ulaz u većinu galerija i muzeja uopšte ne naplaćuje.

U istraživanju britanske poštanske kompanije Post Office Ltd ispitane su cijene kulturnih aktivnosti u 12 evropskih gradova s prvoklasnim kulturnim atrakcijama.

Najjeftinija je – Varšava, gdje iste aktivnosti koštaju 70 funti (87,5 eura), zatim Budimpešta s 80 (100 eura), Prag s 93 (116,5 eura), Dablin sa 102 (127,5 eura) i Rim sa 103 funte (129 eura).

Ono što London čini tako skupim jesu ulaznice za operu ili balet, za koje treba ukupno izdvojiti dvjestotinjak funti, u poređenju s četrdesetak u Varšavi ili Budimpešti. Drugi najskuplji grad je Pariz, a slijede Barselona, Amsterdam i Beč. U sredinu ljestvice smjestili su se Moskva i Berlin.

Portal Analitika