Kultura

Izvanrednim koncertom zatvoren XXVII Barski ljetopis

2308barskiljetopis
I
zvanrednim koncertom Srđana Bulatovića (gitara), Darka Nikčevića (gitara), Dragoljuba Đuričića (perkusije), Slavena Turuskovića (kontrabas) i Borisa Nikčevića (flauta) pred oko hiljadu posjetilaca na platou ispred Dvorca Kralja Nikole, sinoć je spuštena zavjesa na XXVII Barski ljetopis.

Izvanrednim koncertom zatvoren XXVII Barski ljetopis
Portal AnalitikaIzvor

I pored velikih problema sa ozvučenjem, naročito zbog činjenice da je Đuričićev set bubnjeva potpuno „poklapao“ dvojicu odličnih gitarista, koji su morali biti u prvom planu, publika je prisustvovala odličnom izvođenju 11 kompozicija sa albuma „Dodir Crne Gore“ i „Sinergija“, iz repertoara Bulatovića i Nikčevića, čuvši pritom i premijerno nekoliko pjesama sa novog albuma „Ritmiko“.

Numere su bile znatno drugačije nego na nosačima zvuka ili njihovim koncertima gdje je učestvovala i gudačka sekcija, znatno prilagođene solažama na flauti, uz obavezne improvizacije najboljeg crnogorskog bubnjara. Energija koju su muzičari isijavali sa scene ispred Dvorca, bila je zapanjujuća, dokazujući da i naoko hermetični gitarski instrumentalni repertoar može dići na noge probirljivu publiku kakva je barska. A ona ih je dvaput zvala na bis, te su odsvirali „Još ne sviće rujna zora“ i rifovski postavljenu „Energy“.

Odjavnu riječ Festivala dao je neposredno pred koncert barski glumac Dragiša Simović, pozvavši publiku na novo druženje jula naredne godine, na 28. Barskom ljetopisu.

Ž.MILOVIĆ

Portal Analitika