Abiznis

Nema zahtjeva za osnivanje banaka u Crnoj Gori

1308cbcgok
T
urska Ziraat banka nije još crnogorskoj Centralnoj banci (CBCG) dostavila zahtjev za dobijanje licence kako bi započela poslovanje u Crnoj Gori, iako je to do sada više puta najavljivano.

Nema zahtjeva za osnivanje banaka u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

- Ziraat banka nije dostavila zahtjev za izdavanje dozvole za rad u Crnoj Gori. U ovom trenutku, nemamo zahtjev za izdavanje dozvole ni za rad neke druge banke - rekli su agenciji Mina-business predstavnici CBCG.

U CBCG nemaju informaciju da je Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovana za osnivanje banke u Crnoj Gori.

- Nijesmo u saznanju da se Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata interesovala za osnivanje banke u Crnoj Gori - kazali su iz CBCG.

Royal grupa zainteresovana je za zakup zemljišta na lokalitetu Kraljičina plaža - Dubovica, koje djelom pripada barskoj, a dijelom budvanskoj Opštini, a u Srbiji je osnovala banku koja će poslovati pod imenom Mirabank.

Centralna banka je krajem maja ove godine izdala dozvolu za rad Lovćen banci, koja je nasljednik mikrokreditne finansijske institucije Kontakt.

Lovćen banka bi trebalo da počne da radi najkasnije do kraja avgusta.

Ključni akcionari Lovćen banke su Aleksandra Popović, DEG (Deutsche Investions-und Entwicklungsgesellschaft), Zetagradnja, Andrej Perović i Katarina Perović.

Portal Analitika