Društvo

Radnici Swisslion marketa dva mjeseca nijesu primili platu

23slatka
R
adnici Swisslion marketa, odnosno Slatke kuće, koji su u aprilu odbili da potpišu sporazumni raskid ugovora, već dva mjesca nijesu primili platu.

Radnici Swisslion marketa dva mjeseca nijesu primili platu
Portal AnalitikaIzvor

Njima je sporazumni raskid ponuđen kada je vlasnik Swisslion marketa, Rodoljub Drašković, pokušao da zatvori tu firmu zbog višemilionskih dugova i da radnike prebaci u Swisslion Takovo, čiji je takođe vlasnik.

Tada je radnicima, koji ih je bilo 100, ponudio da raskinu ugovor sporazumno, kako im ne bi isplatio otpremnine i da im da ugovore na određeno u Swisslion-u Takovo, piše Dan.

Od 100 radnika, njih 18 nije potpisalo raskid ugovora i njima je firma isplatila aprilsku i majsku platu, ali ne i junsku i julsku.

Radnici su kazali da je sredinom maja na oglasnoj tabli izašla odluka direktora Đorđa Kovačevića u kojoj se navodi da zbog greške poslodavca njih 18 ne moraju da dolaze na posao, ali će im zarade biti isplaćene.

"Tako je bilo u aprilu i maju, ali kada to nijesu uradili u junu poslali smo zahtjev za isplatu zarada. Tada nam je rečeno da je račun firme blokiran i da nam ne mogu isplatiti zarade", naveli su radnici.

S obzirom na to da im je poslodavac rekao da ne dolaze na posao, na njihova mjesta, kako su kazali, angažovani su drugi radnici.

"Umjesto nas su doveli rođake koje plaćaju više nego nas", tvrde radnici.

Kovačević je ranije Danu kazao da su Swisslion marketi ušli u proces zatvaranja zbog lošeg poslovanja i sudskih sporova.

"Imali smo velike obaveze prema dobavljačima, posebno prema glavnom, Swisslion-u Takovo, kome smo dugovali tri miliona EUR. Zbog toga smo dug platili imovinom i sada Swisslion marketi ne posjeduju nikakvu imovinu", rekao je Kovačević.

Drašković je vlasnik Swisslion grupe, koja posjeduje 99,9 odsto Swisslion marketa. On je osnivač Swisslion-a Takovo sa 90 odsto, a deset odsto je u vlasništvu Swisslion grupe.

Drašković je brat predsjednika Srpskog pokreta obnove i književnika Vuka Draškovića.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika